29
OCT
2016

Molitveni Lanac – Prayer Chain

prayer-2

Molitveni lanac se organizuje 10-og dana, u svakom mesecu, jedanput mesečno. Cilj molitvenog lanca je da se ohrabre učesnici, da se češće mole, i traže Boga, odgovor od Boga, i da izgrade odnos i razumeju važnost molitve i komunikacije sa Bogom, u svakodenvnom životu. U Svetom Pismu, molitva je ključna za izgradjivanje odnosa sa Bogom, i za život sa Bogom odnosno svakodnevni život uz Boga i za Njega.
Molitveni lanac je osmišljen da skupi minimum 24-oro učesnika, koji bi pre toga sakupili molitvene potrebe i podelili ih sa svim učesnicima, a onda bi svaki učesnik izabrao različitih sat vremena , u toku, 10-og dana u tom mesecu, koje će učesnik provesti u molitvi. Tako bi se napravio lanac od 24 učesnika, koji bi “pokrili” ceo dan u molitvi, odnosno u toku tog dana, barem bi se jedna osoba molila u svakom satu tog dana.
Na facebook stranici “Molitveni Lanac” , koju EUS organizuje, učesnici mogu javno da se prijave, i da izaberu, jedan od slobodnih tremina, odnosno sat vremena, u toku tog dana, koji bi im najviše odgovarao, da provedu u molitvi tog dana. Tada mogu videti i postavljene, odnosno objavljene, molitvene potrebe. Obično ta strana se pravi par dana pre 10-og u mesecu, da bi svi, koji žele da učestvuju, stigli da se prijave i izaberu svojih sat vremena. Kada se spisak popuni, sa 24 učesnika, u ponoć 9-og u mesecu počinje “Molitveni Lanac” , a završava se u ponoć, na kraju, 10-og dana u tom mesecu.

prayer3

Lista od 24 učesnika je javno objavljena na stranici Facebook-a, “Molitveni Lanac” koju organizje EUS.
Napomenuo bih da su molitvene potrebe javne i da ih svi učesnici mogu pročitati i videti, i da se lista potreba i prijava radi javno, na stranici samog “dogadjaja”, a da administrator te stranice onda upisuje u tabelu izabrano vreme učesnika, a potrebe ostaju vidljive na samoj stranici dogadjaja. Pristup prijavama termina, je javni, da ne bi došlo do poklapanja termina, i da bi obezbedili da prva osoba, koja traži odredjeni termin, da taj termin i dobije, i zato budite prvi da se prijavite da bi ste izabrali najpovljniji termina za vas !
Neka Bogu bude sva slava i hvala, za Njegovu predivnu ljubav i volju ! Amin.